sunnuntai 9. joulukuuta 2007

Saaristolaislimppu

(4 limppua)

1 l piimää
7 dl maltaita
90 g hiivaa
1 rkl suolaa
1 dl kuminoita
½ rkl pomeranssinkuorta
4 dl siirappia
3/4 dl öljyä
150 g ruisjauhoja
350 g hiivaleipäjauhoja
350 g vehnäjauhoja


Sekoita maltaat puoleen määrään piimästä ja anna turvota jääkaapissa yön yli.

Seuraavana päivänä: Lämmintä loput piimästä kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva, siirappi, öljy ja mausteet. Lisää piimä-mallasseos ja jauhot. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Vaivaa pöydällä tasaiseksi ja muotoile neljäksi limpuksi. Anna limppujen kohota liinan alla peitettyinä. Pistele haarukalla. Paista uunissa 200 asteessa 25 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen ja paista edelleen 30 minuuttia.

Ei kommentteja: